Anketa: Znáte mě?

Z bohaté škály smíchů je tím nejhořčejším ten NAD SEBOU. Protože jsem se nedávno dozvěděla, že pokud si chci udržet pozornost a přízeň svých milých čtenářů, nezbývá mi než se prý vydat cestou tzv. GAMIFIKACE, ukládám sem na P-S-T svou historicky první (a možná i definitivně poslední :-)) anketu. Neznám nebo neumím použít nějaký předem připravený nástroj, který by ji sem integroval, takže to udělám „rúčo“: vypíšu jednotlivé varianty odpovědí a ti, kteří přijmou mé pozvání k malé nezávazné a nevinné hře, prosím, aby své odpovědi uložili do komentářů. Těm, kteří najdou a zvednou tu odvahu uvést i nějaký kontakt na sebe, pošlu personalizované (tedy ad hoc, tj. naprosto neobjektivní :-)) vyhodnocení.
A co odměna? ptáte se oprávněně! Jsem starý sobec, odměnu si tímto dávám jenom já sama pro sebe! Ale abyste neřekli, tak pro Vás aspoň cena útěchy: Vyplněním ankety si můžete do mě s mým masochistickým svolením rýpnout!

Takže otázka: Jak dobře mě znáte? (obzvláště pikantní pro těch pár náhodných zabloudivších, kteří mě neznají z nevirtuálního světa)
Troška kontextu (u mě bohužel nepřeskočitelná pasáž):
Chystala jsem se na třídenní školení začínající v pondělí a to na své obvyklé poměry velmi zodpovědně. Už od pátku jsem se při běžných činnostech sama sebe ptala, co k nim potřebuju a jestli to náhodou nebudu potřebovat i v Ostravě. Kladné záseky skládala na hromádku okolo batohu. Ale čím delší příprava, tím horší výsledek, ukázalo se hned po vypadnutí z domu. Nevím jak vy, ale já můžu vstát s libovolným předstihem, ale abych aspoň jednou z domu odešla v čas, který jsem si vypočítala jako poslední možný, se mi ZATÍM nikdy nepodařilo. Takže indiánský běh, vyplazený jazyk a odkládání všech přípustných vrstev oblečení v autobuse, vlaku či kolegiálním autě.
Vrátit se domů pro DVA zapomenuté předměty nebylo možné. A tady už se Její Ukecanost konečně dostává k zadání anketního úkolu:
Z nabídnutých možností vyberte DVĚ věci, které S. zapomněla někde doma a napište jejich písmena do komentáře:
a. Asertivitu
b. Boty
c. Celý batoh
d. Deštník
e. čErvenou řepu (speciální volba pro Slávka V. :-))
f. Flash-disk
g. Gumičku do vlasů
h. Hotovost
i. Imaginaci
j. Jízdenku na MHD
k. Kapesníky
l. Literaturu rozečtenou i zatím intaktní
m. Mobil
n. Noční košili
o. Okuláry
p. Písátka
q. Sebevědomí
r. Rukavice
s. Svačinu
t. Talismany, amulety, podpůrné (i myšlenkové) konstrukce všeho druhu
u. Upíjení v termosce (tea, of course, green tea with a slice of ginger)
v. Vlastní hlavu
w. Wytištěný jízdní řád se spojením tam i zpět
x. Faktor X
y. papírY na čmárání
z. Z práce vypůjčený tablet

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Můj věrný mušketýre, nemáš pravdu. Ale moc děkuju za ochotu se na mé rozpustilosti podílet. Abych případným ostatním nekazila hru příliš brzy, řešení pošlu soukromě, zítra odpoledne.
      S.

      Vymazat
  2. c :)
    Ale i bez nej sis urcite poradila,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá ježbabko! Ani ty nemáš pravdu, opět jsem se ani o píď nepřiblížila svému ideálu - hlavní ženské hrdince filmu Hořkost (http://www.csfd.cz/film/6978-horkost), která definitivně odchází od manžela se dvěma dětmi a maličkou kabelkou přes rameno :-), Já jdu na odpolední výlet a nesu si batoh narvaný k prasknutí :-)

      Vymazat
  3. Milá A., už i já po těch dlouhých týdnech si nejsem příliš jistá tou druhou věcí :-)

    Ale určitě to byl lístek na MHD (ovšem tehdy ještě nebyl, na rozdíl od vesanky v Brně, černoch přistižen a prošlo mi to).

    A s "q" jsem se prostě nenarodila.

    Moc díky, žes nakoukla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a. Asertivitu
      Doma nezapomíná nikdy - je to přeci tak potřebná věc nejen pro ty, které na cestách potká, ale i pro ní samu..

      b. Boty
      Ta německy pojmenovaná nemoc opravdu není pro člověka příznivá a rozhodně není ani náhodou ve věku, kdy by se jakkoliv mohla začít projevovat..A - mám takový dojem, že svoje boty bude nosit vždy až do konce života!

      c. Celý batoh
      Jeho jednotlivé součásti - tedy v něm uložené jaksi nedovolují jej si nevzít, to by nemohla odjet vůbec - vylučuji kategoricky!

      d. Deštník
      Ano, to je věc, která se projeví až v okamžicích kdy je to nejméně vhodné a kdy je samozřejmě pozdě..Myslím, že bod d. je prvým adeptem(a to jsem se nedíval na předpověď počasí!)

      e. červenou řepu (speciální volba pro Slávka V. :-))
      Toto bych celkem nechal bez komentáře, ale jedna výjimka, kdy by si jí S nevzala a opomněla jí, by nastala, jela-li by na západ, kde by se dotyčný antiřepí kamarád měl vyskytovat a měl-li jí být obdarován

      f. Flash-disk
      Pro programátora, jakkoliv bývalého taková samozřejmost, že vylučuji absenci tohoto přenosného úložiště..

      g. Gumičku do vlasů
      Tyto se většinou povalují rozeseté v příručních dámských kabelkách i větších taškách - o ní bych si starost nedělal, navíc jsem si nějak nevšiml že by je S používala..

      h. Hotovost
      To by bylo hloupé a protože S taková není i toto vylučuji, avšak nechtěl bych to nijak spojovat! Ne..

      i. Imaginaci
      V žádném případě toto myslím nehrozí, protože jak S(byť málo) znám, vím, že zrovna tu si vozí neoddělitelně sebou a to by už muselo být, aby oddělena byla, snad ve snu?(ale to je asi blbost, protože imaginace toho, kdo naopak jí postrádá často, ve spaní může i navštívit)

      j. Jízdenku na MHD
      Mohlo by být, ale nepočítá se - protože ta se pořizuje v daném městě, třebas z automatu..

      k. Kapesníky
      Taktéž tento artikl moderní doby, v podobě papírové, je k dostání prakticky všude, takže se na zapomenutí ani nedá pomyslet..

      l. Literaturu rozečtenou i zatím intaktní
      I tu i onu bych tedy u S při zapomenutí pokládal za naprosto vyloučenou, to už by spíš nechala na stole předpřipravenou svačinu, než knihu(y)..

      m. Mobil
      Nebylo by to až tak vyloučené, ale protože S často myslí na kamarády a přátele a chce jim z některých míst psát pozdravy, probere si přítomnost komunikátoru a neležel by tam kde má, vbrzku to napraví!

      n. Noční košili
      Zde se nechá improvizovat, proto neměla-li by tento doplněk pro spaní náhodou sebou, nepovažoval bych to za opomenutí v tom slova smyslu..

      o. Okuláry
      Ano - to je poměrně nová věc, na kterou si S ještě tolik nezvykla - a proto pro tento pro některé potřebný předmět hlasuji - tedy - bod o, jako okuláros!?

      p. Písátka
      Zrovna jsem vyčerpal možnosti, které věci byly ponechány na SVR, tedy pisátka jsou podle mně na svém místě v pestrobarevném penálku..

      Vymazat
  4. q. Sebevědomí
    Jak naznačuji - možnosti byly 2, slovy dvě, ale i kdyby toto bylo někde o několik písmen výše, neváhal bych a zařadil bych tuto nesamozřejmou vlastnost do S nejniternějšího arzenálu, který má při sobě!

    r. Rukavice
    Něco mi říká, že na této výpravě by jí byly na nic - takže - ne!

    s. Svačinu
    Ano - jeden z velkých kandidátů, protože např. knihu(y)by S doma nenechala nikdy, duševní potrava je jí prostě bližší, ale - tentokrát se jí povedlo si vzít i pokrm pro žaludek..

    t. Talismany, amulety, podpůrné (i myšlenkové) konstrukce všeho druhu
    Ano všiml jsem si kapes nabitých kamínky a kameny, i svůj oblíbený přívěšek, který ani na noc nesundává jí zdobil, nic nechybělo z tohoto..

    u. Upíjení v termosce (tea, of course, green tea with a slice of ginger)
    A navíc ještě malou půllitrovku domácí kohoutkové, kdyby školení se protáhlo, či byla zácpa na silnici - pitný režim, to je její silná stránka..

    v. Vlastní hlavu
    Naštěstí to není jako u Švankmajerových filmů - kde je k vidění tato člověčí ozdoba - na závit..

    w. Wytištěný jízdní řád se spojením tam i zpět
    Když už se s ním tiskla a složitě jej kombinovala, nemohla si jej nevzít!

    x. Faktor X
    A ještě pár dalších si bere jaksi automaticky,,Leckdo s tímhle(sebe v to počítaje)má na cestách potíže, ale kdepak na S s faktorem X!

    y. papírY na čmárání
    Pořád je vyhazuje a přitom jich má furt dost - těch se jen tak nezbaví - natož je zapomenout..

    z. Z práce vypůjčený tablet
    Půjčené věci - na ty je S háklivá a několikrát za hodinu si kontroluje, jak je na tom s nimi, tedy prakticky jsou - nezapomenutelné, jako některé vzpomínky na dětství!

    Howg..Jo - málem bych zapomněl....

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvěrnější mušketýre, nejodolnější kamaráde, S.! Tak tos mi teda udělal radost! Tolik času a úsilí, tolik soustředění, tolik slov, to mi tedy není dopřáno příliš často. Při čtení tvých vsuvek jsem se občas (če)pýřila polechtanou ješitností, občas jsem ani nedýchala jdouce po hraně (a to znám všechny kontexty a konotace, co si asi tak musí představovat nezasvěcený náhodný čtenář :-)) ale radost a úsměv ve mně přetvrávají ještě i další ráno. MOC DĚKUJU. Jak už jsm se přiznala výše, zapomněla jsem určitě lístek na MHD, abych mohla legálně dojet na nádr ČD v Otrokovicích, protože kdo zná místní poměry, ví, že stanice Zlín je opravdu na úrovni a významu nádražíčka v nějakém zapomenutém koutě Sudet. A to druhé...já už vážně nevím, asi to fakt bylo něco k zakousnutí... Hlava-mapa, ale nešť! O rozum tu přece nejde!

    OdpovědětVymazat
  6. A ještě novější verze prezentace Josefa Šlerky ta téma gamifikace: http://www.slideshare.net/josefslerka/gamification-13265932

    Hrejte si krásně!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

S.Zhlédnuto: Zachraňte Edwardse (Dagmar Smržová, Febio, HBO, 2010)

Z cest(y): Rešovské vodopády (věnováno nejneočekávanější telefon-zvednuvší ježbabce posledních dní - Vti)

Milý deníčku...(3)